SAMPLED VOICES CONCERT


Zaterdag 28 oktober, een nagenoeg uitverkocht concert van Sezako in de Wingerd.
Om 20.00 uur openden Angels Rule het programma. Zoals altijd maakten zij hun beloften helemaal waar.
Een feest voor het oor.
Het gedeelte na de pauze vulden wij zelf in, startend met 4 a-capella nrs. en daarna het project “Sampled Voices”.
Met onze dirigent Rob Jacobs hadden we het project talloze keren doorgenomen en nu was het zover.
Ron van den Beuken kroop achter de draaitafels, de microfoons werden geplaatst en de opmaat naar het eerste nummer rolde de zaal in. Het koor zette ‘May it be’ in om 20 minuten later te eindigen met ‘Top of the world’. Een mix van zang en dance vulde de Wingerd, en het publiek vond het héél leuk. Het oog wil ook wat. De belichting was in de vertrouwde handen van Ruud Verhaag, die het feest compleet maakte. Met “Sampled Voices” verrasten wij onszelf en ons publiek.

Dit feestje was niet mogelijk geweest als diverse fondsen niet bij hadden gesprongen.
We danken de Culturele Hotpot van HadM, VSB Fonds, Huis van de kunsten van de provincie en het koornetwerk VNK. Op 26 november, tijdens het OP in ’t Gasthoês in Horst, mogen we nog een keer “Sampled Voices” uitvoeren.
Dus als je het gemist hebt, heb je nog een kans.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor SAMPLED VOICES CONCERT

ROB JACOBS

Voor Rob Jacobs (1989) onze dirigent sinds april 2017 en afkomstig uit Wellerlooi, afgestudeerd aan het Conservatorium te Maastricht, is muziek zijn hele leven, elke dag, iedere week  is hij bezig met muziek. Hij zegt het zelf dat hij de mooiste baan heeft die er maar bestaat.
Met ons koor SEZAKO is hij aan een project begonnen waarbij samengewerkt wordt met DJ en danceproducer Ron van den Beuken.
Zoiets doe je niet standaard als musicus, ook al heeft hij zich aan het Conservatorium in Tilburg verder bekwaamd in hafabra-directie, trompet en klassiek gitaar, en is hij van vele markten thuis. Bovendien volgde hij workshops strijkorkest en lichte muziek. Rob heeft ervaring met koren, harmonieën en jeugdorkesten en begeleidt momenteel enkele koren en orkesten in zuidoost Brabant en Limburg.
“Projectmatig moet je zoiets vernieuwend als “Sampled Voices” goed opzetten waarbij veel creatieve zaken samen gaan en de lijnen goed op dezelfde track moeten zitten.”
Het koor heeft hij goed voorbereid om in de studio opnames te maken, dat was nogal een nieuwe uitdaging voor de zangers en zangeressen. Ze moesten werken met headsets op en zingen in een microfoon. Voor hun was dat een nieuwe uitdaging waar ze uit hun comfortzone werden gehaald en het zingen op een totaal andere manier ervaarden.
Het hele project is vernieuwend om dat er nog nooit een hechte samenwerking is geweest met een dj producer uit de dancescene en een koor die dan op de voorgrond staat. Rob kijkt dan ook erg uit naar het uiteindelijke resultaat!

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor ROB JACOBS

SEZAKO ZELF


Door alle informatie over deelnemers aan “Sampled voices” zou je bijna vergeten dat wijzelf ook druk bezig zijn met de voorbereidingen. Er wordt geoefend met het meezingen van de tracks en de a-capella stukken worden grondig doorgenomen. Alle stukken moeten uit het hoofd geleerd worden wat we eigenlijk ook niet meer gewend waren. Zaterdag jl. werden we al vroeg verwacht op de repetitiedag. Niet alleen zingen maar we maakten ook kennis met koorregie. Esther Koenen verzorgde een workshop om koorzang dichter bij het publiek te brengen. Bewegen dus en de concentratie vasthouden. Leuk om te doen, een meerwaarde voor de uitstraling van ons koor.

En u als publiek mag van al dit moois komen genieten op 28 oktober!
U boft maar.
Nog geen tickets? Ga snel naar onze website!
SEZAKO en Ron van den Beuken
Presenteren “Sampled Voices”
Gast: Angels rule
Op 28 oktober om 20.00 uur in de Wingerd
Kaarten á €17,50 verkrijgbaar via de website: www.sezako.nl

Sampled voices wordt mede mogelijk gemaakt door Culturele Hotpot van HadM, Huis voor de kunsten, VNK en VSB fonds.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor SEZAKO ZELF

SJAAK ADRIAANSSEN

Sjaak Adriaanssen is al een lange tijd voorzitter van SEZAKO, hij is een gedreven man met een hoop ideeën , sommigen uitvoerbaar en andere alleen nog een droom. Dit idee van “Sampled Voices” is langzaam gegroeid in de PR groep. We hadden vorige jaren met het koor wat moeilijkere liedjes gezongen, en voor ons zelfvertrouwen werden we begeleid door een basgitaar en drums. Zo kwamen we op het idee om iets te doen met meer ondersteuning, meer geluiden op de achtergrond of te wel soundscapes toe te voegen, maar wel zo dat het koor de hoofdact blijft. Dit was dus echt iets nieuws.
Eerst hebben we als PR dit idee verder uitgewerkt en het aan de concertcommissie en koor voorgelegd. Ook zij werden enthousiast.
Via Pieter Nic van den Beuken, kwartiermaker hier in Sevenum, werden we in contact gebracht met Ron van den Beuken (geen familie) DJ en Danceproducer. In samenwerking met onze dirigent Rob Jacobs werden de ideeën verder uitgewerkt in de studio. De samenwerking met verschillende partijen was beslist een challenge.
Sjaak kijkt vol verwachting uit naar de uiteindelijke uitvoering als we op het podium staan; is de balans goed, loopt alles synchroon, is het koor goed te horen, dat zijn al met al behoorlijke uitdagingen. Het doel van “sampled voices” is om meer mensen enthousiast te maken om in een koor te gaan zingen, want zingen is niet saai! Zingen is niet alleen voor ons als ouderen maar ook vooral voor jongeren, dus schroom niet en zing mee!

Sampled voices wordt mede mogelijk gemaakt door Culturele Hotpot van HadM, Huis voor de kunsten, VNK en VSB fonds

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor SJAAK ADRIAANSSEN

ANGELS RULE


De populaire groep Angels Rule bestaat uit vocalisten Anneke Miggiels, Caroline Ermers, Marlies Driessen, Roel Verheggen en pianist Robert Lemmens en is al jaren een begrip in de regio. Met hun prachtige meerstemmige zang weten ze het publiek altijd  te bekoren en een gevoelige snaar te raken. Angels Rule is een hechte vriendengroep. Dat zie en hoor je op het podium.
In de afgelopen 15 jaar heeft de groep vele optredens gegeven in een brede regio van Zeewolde tot Maastricht, maar ook in het buitenland groeide de naamsbekendheid gestaag.
Begin 2008 maakte Roel Verheggen plannen om een dinnershow in Boxmeer te organiseren. Hij benaderde Anneke, Caroline en Marlies om mee te doen. “Vooral omdat ze ieder zo’n eigen stemgeluid hebben”, De dinnershow kwam er, waarbij ook Robert Lemmens aan de piano zijn opwachting maakte. “Maar dat het klikte dat wisten we!”. En dus werd besloten om in augustus dat jaar samen op te treden tijdens het Rozenfestival in Lottum. En weer was iedereen laaiend enthousiast; Angels Rule was een feit.
De groep geeft regelmatig concerten in samenwerking met muziekverengingen, zoals met de harmonie van Banholt, Reuver, Grubbenvorst, Sambeek en Lottum. In samenwerking met stichting Sento Vero maakten ze onderdeel uit van prachtige uitvoeringen zoals Cinemagic, Passion en Jesus Christ Superstar.
In mei 2023 waren de Angels te zien in een nieuw zangprogramma van de EO: Zing! Hierin gaat men op zoek naar de beste zanggroep van Nederland. Een programma met zeer uiteenlopende inzendingen met 3 tot 80 koppige zanggroepen. Wederom was de jury onder de indruk van de professionaliteit van deze groep en werd hun meerstemmigheid in het nummer ‘Royals’ geloofd door o.a. Roel van Velsen en Glen Faria (laatstgenoemde was coach van Angels Rule).
Angels rule verzorgt een gastoptreden tijdens “Sampled Voices”

Sampled voices wordt mede mogelijk gemaakt door Culturele Hotpot van HadM, Huis voor de kunsten, VNK en VSB fonds

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor ANGELS RULE

RON VAN DEN BEUKEN


DANCE-DANCE -DANCE
Ron van den Beuken is een dj en dance producer, heeft met zijn dancemuziek al de hele wereld rond gereisd, maar het liefste zit hij toch thuis bij zijn gezin en in zijn eigen studio waar hij zijn eigen opnames maakt.
Met Mystery in 2001 kreeg hij internationaal veel waardering. The Mystery werd over de gehele wereld uitgebracht, waaronder in Nederland, Spanje, Australië, Zuid-Afrika, Canada, Israël en Japan. Het bereikte in Engeland de Top 75 van de verkooplijsten. De opvolger Devotion (All I ever wanted) werd in 2002 een net zo grote hit en wederom vele dj’s steunden deze plaat.
In 2003 introduceerde Ron Clokx, waarmee hij het nummer Clocks van Coldplay coverde. Dit bereikte in vele landen de nummer-1 positie in de dance-charts.
In augustus werd Timeless uitgebracht, dat hem de grote doorbraak bracht naar een breed publiek. Het was het eerste nummer dat onder zijn eigen naam werd uitgebracht. Het werd in vele clubs een grote hit, werd Dancesmash op Radio 538 en stond wekenlang in de hitparades.

Sezako kwam via Pieter Nic van den Beuken (Man met ideeën – conceptdenker //co-founder Witgoed en van Bontewas // Creative Director // Producent // Cultureel Kwartiermaker) al snel met ons idee bij Ron van den Beuken terecht. Toen we bij hem aan kwamen met ons idee was Ron gelijk enthousiast. Voor hem was dit iets wat nog nooit was gedaan en daar wilde hij wel aan meewerken.
“Als dj en dance producer vind ik het een uitdaging om met een a capella koor te werken. Dance muziek produceren en af en toe een optreden verzorgen doe ik gewoonlijk in een bepaald stramien.
Ik vind het daarom ook geweldig dat dit koor met mij out of de box durft te gaan en open staat en ook aandurft om dit project vorm te geven. Het is prachtig om te zien hoe de stemmen, apart opgenomen, dadelijk een geheel gaan vormen tijdens de track en met het live koor op het podium met het optreden. Uiteindelijk gaan ze het allemaal fantastisch vinden!
Sommige liedjes grijpen mij ook echt bij de keel. Maar kom vooral zelf luisteren! Ik heb er zin in!!”

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor RON VAN DEN BEUKEN

SEZAKO SAMPLED VOICES

Sampled voices is een uniek muzikaal project waarin a-capella koor Sezako uit Sevenum de uitdaging aan gaat om in samenwerking met DJ en EDM (electronic dance music) producent Ron van den Beuken te komen tot een nieuwe muzikale dimensie binnen het korenlandschap in Horst aan de Maas.
Een koor gebruikt wel eens muziek als ondersteuning, zo hoorde u vorig jaar tijdens ons concert een basgitaar en slagwerk. Maar dat kan ook breder, wat als we een dancetrack toevoegen aan onze zang.
Een dancetrack! Een dancetrack met onze eigen stemmen.
En dat is dus wat we gaan gedaan hebben doen. We gaan gingen aan de slag met 6 stukken uit ons repertoire.
Onze dirigent Rob Jacobs en danceproducer Ron van den Beuken hebben de hoofden bij elkaar gestoken om dit project smoel te geven, met een verrassend resultaat.
In diverse experimentele studiosessies werden de stemmen van de sopranen, alten, bassen en tenoren door Ron vastgelegd en omgevormd tot een bijzonder elektronisch geheel.
Live vocalen, samples en beats zorgen voor een keur of eigenlijk een koor aan nieuwe mogelijkheden.
Sezako presenteert dit jaar een bijzonder programma!
“Sampled Voices”: waarin twee werelden elkaar ontmoeten, koorzang en dance muziek.
Ron van den Beuken, DJ/dance producer en Rob Jacobs, dirigent van Sezako hebben deze twee
werelden samengebracht.
“Sampled Voices” is een cross-over tussen live zang, samples en beats.

SEZAKO en Ron van den Beuken
Presenteren “Sampled Voices”
Gast: Angels rule
Op 28 oktober om 20.00 uur in de Wingerd

Sampled voices wordt mede mogelijk gemaakt door Culturele Hotpot van HadM, Huis voor de kunsten, VNK en VSB fonds

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor SEZAKO SAMPLED VOICES

Nieuws 12 juni 2023

Een hele tijd geleden toen we met een aantal leden van SEZAKO mee deden met de Passion in Lottum, zijn we naar de dirigent Roel Verheggen gestapt en hebben aan hem en de andere Angels gevraagd of zij met ons koor een optreden wilden verzorgen in de Wingerd, en daar stonden ze toen niet negatief tegenover. Na een hoop heen en weer gemaild te hebben is het nu geregeld en maken we samen een heel mooi en zeker bijzonder concert op 28 oktober in de Wingerd.

Een concert dat u nog jaren zult heugen, want u komt ons tegen op een manier die nog nooit is
gepresenteerd.

Haha, denkt u nu, SEZAKO kennen we al vanaf 1991 en is een a-capella koor! Dat is waar, maar nu gaan we u verrassen op een manier die hier niet uit te leggen is. Dus schrijf maar alvast in uw agenda:

– Concert van SEZAKO SAMPLED VOICES EN ANGELS RULE -28 Oktober 2023 in de Wingerd

Ik hoop dat ik u nu genoeg nieuwsgierig heb gemaakt en u dan komt luisteren.

Wij hebben alvast de opnames gemaakt in de studio van Ron van den Beuken en het wordt een hele happening.

Eerst gaan we nog even flink oefenen met het gelegenheidskoor voor de PROMS, dat wordt ook een mooi concert van de Harmonie met zijn gasten.

Twee weken geleden hebben een aantal leden bij de Rowwen Hèze concerten In de Wei en Zondag in het Zuiden hand- en spandiensten verricht om onze kas te spekken. Bedankt hiervoor. Gezien de foto’s was het er een gezellige boel met prachtig weer.

Agenda:
o Sampled Voices optreden Wingerd zaterdag 28 oktober 2023
o OP-festival Horst zondag 26 november 2023
o kerstconcert 16 december Wintelre
o kerstconcert 22 december in ???
o kerstoptreden Kantfabriek op nog te bepalen maandagavond in december

Geniet van het mooie weer en maak je niet te druk, daarvoor is het veelte warm.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 12 juni 2023

Nieuws 1 mei 2023

Vanavond hebben we met het Sezako-koor flink geoefend voor 4 mei, dodenherdenking.
We gaan dan samen met de Harmonie het Volkslied Wilhelmus, en het Serums Volkslied: te midden van de velden, in’t hartje van de Piel zingen en nog twee liedjes uit ons repertoire.
Zoals afgesproken bij de repetitie verzamelen we om 19.15 in het Parochiehuis om in te zingen.
Rob zal ons dirigeren zoals gewoonlijk. Trek allemaal donkere/ zwarte kleding aan.
Ons project Sampled Voices krijgt steeds meer invulling.
Als het goed is hebben jullie de vertalingen en het gevoel van de 6 nummers ontvangen die we dan gaan zingen. Deze moeten ons gaan helpen bij de opnames in de studio en de optreden die we gaan
verzorgen. De bassen hebben al als eerste in de studio bij Ron van de Beuken opnames gemaakt en dat viel niet mee. Zingen in een microfoon met headset op je oren is wel even wennen, totaal iets anders als het zingen in een koor waar je de buurman/vrouw hoort en waar je dan steun aan hebt. We zijn allemaal benieuwd wat het resultaat gaat worden.
Het verdere opnameschema is nog niet bekend. We hopen zo snel mogelijk met de rest van het schema voor de studiosessies door te geven.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 1 mei 2023

Nieuws 15 Maart 2023

Afgelopen maandag hadden we een kortere kooravond omdat velen van ons koor meedoen met het Projectkoor van de Harmonie. Daar moeten we ons nog wel wat meer op voorbereiden, gelukkig hebben we er nog voldoende tijd voor. Het gaat zeker mooi worden.
Daarnaast zijn we zelf al goed aan het oefenen voor ons volgende project, maart daar ga ik nu nog niet over uitweiden. Hou het nog even spannend. Het wordt in ieder geval zeer vernieuwend.
Ook is ons gevraagd om op 4 mei te zingen bij het monument voor de oorlogsslachtoffers.
Er staat dus nu al op de agenda:

  • “Gröts op ozze cultuur” Gasthoes Horst woensdag 28 maart 2023 (18.45-19.00uur)
  • 4 mei- herdenking-muzikale ondersteuning bij het zingen van het volkslied.
  • Sampled Voices optreden Wingerd zaterdag 29 oktober 2023 (datum onder voorbehoud)
  • OP-festival Horst zondag 26 november 2023
  • kerstconcert 16 december Wintelre
  • kerstconcert 22 december

Ook is er een repetitieschema gemaakt voor het projectkoor van de Harmonie:

  • maandag 13 maart 21:00-22:00uur
  • maandag 17 april 21:00-22:00uur
  • maandag 15 mei 21:00-22:00uur
  • maandag 19 juni 21:00-22:00uur

En een repetitiedag op 11 juni: waarschijnlijk voor de middag het koor apart en na de middag samen met de Harmonie.
Dat betekent dat wij op de genoemde maandagen repeteren van 19.15-20.45uur (zonder pauze).
De leden die deelnemen aan het projectkoor hebben dan een kwartiertje pauze.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 15 Maart 2023