Nieuws 18 mei 2022

Repetitie
We repeteren op maandag in de Wingerd van 19.30-21.45 uur.
Repetities tot aan de zomervakantie:
23 mei, 30 mei, 20 juni, 27 juni, 4 juli, 11 juli, 18 juli
Pinkstermaandag en kermismaandag vervallen.
Nieuwsbrief
Om ons beter op de hoogte te houden over het wel en wee van onze vereniging heeft het bestuur de nieuwsbrief nieuw leven in geblazen. Deze zal je via de mail ontvangen iedere maand.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 18 mei 2022

Nieuws 11 Mei 2022

Repetitie
Na een weekje vakantie zijn we weer gestart afgelopen maandag.
We repeteren in de Wingerd van 19.30-21.45 uur.
Daarna volgt er vaak een derde helft voor een aantal leden bij Trapperie De Werkplats, erg gezellig!
Tot aan de zomervakantie zijn er nog 9 repetities.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 11 Mei 2022

Nieuws 15 april 2022

TE MIDDE VAN DE VELDE


SEZAKO
SEvenums ZAng KOor timmert inmiddels al 31 jaar aan de weg als a capella koor. A capella wil dus zeggen dat er geen gebruik gemaakt wordt van begeleiding. De stemmen moeten het doen. Aanvankelijk was Sezako een ‘gewoon’ koor zoals er zovelen zijn. Al snel ontstond echter de wens om zich te onderscheiden. Het idee was om concerten te organiseren rond een bepaald thema. Samen werken met diverse kunstdisciplines en verenigingen was het streven. Al snel volgde een avondvullende voorstelling met als thema musicals en de voor de hand liggende titel ‘Musical Train’. Een combo, toneelspelers, solisten en dansers bevolkten het toneel. Het smaakte naar meer. Het concert ‘in Harmony’ samen met de harmonie Unie, solisten, en Statler en Waldorf (Muppets) die vanaf het balkon commentaar leverden op de gebeurtenissen op het toneel, was onvergetelijk. De lijn werd doorgetrokken met Cirkels, Allicht, Hollands Glorie, Seasons of Love en Op stap met…. Het fijnste element in al deze concerten is de samenwerking, weten dat je samen iets mooi kunt brengen.

LINDERSPEDJE
Het beroemdste pad in Nederland is het Pieterpad. Een fikse wandeling van Pieterburen naar de St. Pietersberg in Maastricht. Een ‘must’ voor iedere wandelaar die verzot is op het echte werk met een afstand van maar liefst 500 km. Maar beroemd is een relatief begrip. Als je in Sevenum vraagt naar het beroemdste pad, dan is het antwoord: ’t Linderspedje. De afstand is beperkt, met 2 km heb je het wel gehad en het loopt, kaarsrecht, van de Horsterweg naar het Hoogbroek. Aangelegd in 1770 ontleend het zijn naam aan de eigenaar van het woonhuis aan het begin van het pad: Linders. Als u begint aan de Horsterweg loopt u door een groene tunnel langs drassige weiden en houtwallen naar het Hoogbroek. Hier eindigt het pad bij een Maria Kapel. Iedere echte “aezel” heeft een zwak voor dit pedje. Elk seizoen is daar anders. In de lente de waas van ontluikend groen tot in de winter het wit van de ‘zeldzame’ sneeuw. In ieder seizoen andere doorkijkjes naar het omringende landschap. Het Linderspedje is tevens het meest bewandelde pad van Sevenum. Voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse wandeling.

TE MIDDE VAN DE VELDE
Er zijn weinig dorpen waar het plaatselijke volkslied diep geworteld is. In Sevenum dus wel! Tijdens de dodenherdenking op 4 mei, op feesten, uitvaarten en officiële gelegenheden, altijd klinkt vol trots: Weej zien joa in Zaerum geboare. Het is een bestaande melodie gecomponeerd door Jos de Klerk met een aangepaste tekst van Paul Nabben. Er is een arrangement voor de harmonie en een 4 stemmige zetting voor een a-capella koor. Dit laatste arrangement is van de hand van Peter Weltens en speciaal voor Sezako geschreven.
Als u zich nu afvraagt waar leidt dit verhaal naar toe? Het brengt u van Sezako via het Linderspedje en het volkslied naar een kunstwerk.

KUNSTWERK
Een goed idee heeft tijd nodig. De oorsprong van het verhaal begint in de zomer van 2019. Er worden plannen gesmeed voor een nieuw themaconcert rond 75 jaar bevrijding in 2020. Ook wordt er al vooruitgekeken naar het 30 jarig jubileum in 2021. Het themaconcert 75 jaar bevrijding begint al snel gestalte te krijgen. Ballroomdancing moet erin zitten evenals een bigband en kleinere gezelschappen. Plaats van handeling: De Wingerd, waar anders.
Iemand opperde het idee dat het een leuk idee zou zijn als we, ter gelegenheid van ons jubileum wat bomen konden planten. Past helemaal in een duurzame wereld en als bedankje naar de Sevenumse gemeenschap. Een Sezakobosje of Sezakolaantje. Samen met de Groengroep gingen we op zoek naar een geschikte plek om het bosje te realiseren. Dat bleek echter niet zo eenvoudig te zijn. Halverwege het Linderspedje vonden we een plek waar we 5 bomen konden plaatsen. Mooi natuurlijk, maar niet het gedroomde resultaat. Totdat iemand opperde: ‘Eigenlijk moeten we hier iets permanents plaatsen, een kunstwerk of zoiets.’ Het moet iets typisch Sevenums worden, en het moet met Sezako te maken hebben. Laten we dan ook het meubilair wat er al staat onderhanden nemen. En zo geschiedde. U ziet uitgesneden in het Cortenstaal de eerste vier maten van het 4 stemmige arrangement van het Zaerums volkslied, met op de voorgrond het koor.
Als u weer eens het Linderspedje loopt, neem dan even de tijd. Ga zitten op het bankje bij het kunstwerk en neurie of zing zachtjes het Zaerums Volkslied.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 15 april 2022

Nieuws 4 april 2022

Repetitie
Iedere maandag van 19.30 uur tot 21.45 uur in de Wingerd.
SEZAKO 30 JAAR
Op vrijdag 8 april bestaan we al weer 31 jaar! Op zondag 10 april wordt het kunstwerk onthuld tgv ons 30jarig jubileum.
Dit vindt plaats aan HET LINDERSPAADJE waar we in het najaar ook al bomen geplant hebben. Graag om 10.30 uur aanwezig zijn.
Het programma begint om 11.00 uur en zal tot ongeveer 12.00 uur duren.
Verdere info krijg je op de repetitie en in de Sezakoapp.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 4 april 2022

Nieuws 28 Maart 2022

Repetitie
De groepsrepetities zijn afgelopen. Vanaf nu repeteren we weer iedere maandag met het gehele koor van 19.30 uur tot 21.45 uur. (in de Wingerd)
Heel Holland Zingt
Dit artikel kwam ik tegen in de Libelle, en wilde ik jullie niet onthouden.
7 voordelen van het samen zingen:
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat samen zingen…

  • Het gevoel van saamhorigheid en sociaal welzijn versterkt
  • De hartslag omlaag brengt
  • Stress vermindert
  • De aanmaak van het “gelukshormoon” oxytocine stimuleert
  • De empathie vergroot
  • Het gevoel van controle versterkt
  • De levensverwachting verhoogt
Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 28 Maart 2022

Nieuws 14 Maart 2022

Repetitie
Afgelopen maandag in groepen gerepeteerd, dit is goed verlopen. De sopranen waren als laatste aan de beurt. Ze wisten even niet waar ze het orgel e.d. moesten neerzetten. Normaal een taak van de mannen! Ook de verlichting uitmaken was een probleem, maar dat werd later opgelost door de Harmonie Unie, zij verlieten als laatste de Wingerd.
14 maart: van 19.30-20.00 uur de sopranen, van 20.00-21.00 uur het gehele koor, kwartiertje pauze, van 21.15 tot 21.45 de mannen.
21maart: mannen, hele koor, pauze, alten.
28 maart: normale repetitie.

Kasspekakties
Een aantal leden zal gaan helpen bij de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart.
Ook kunnen we weer bij Rowwen Hèze werken op zaterdag 4 en zondagmiddag 5 juni. Opgeven hiervoor kan bij Truus.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 14 Maart 2022

Nieuws 7 maart 2022

Repetitie
We hebben flink gerepeteerd op carnavalsmaandag. We waren toch nog met 5 heren en 8 dames, dus dat viel mee. De komende repetities wil Rob per stemgroep repeteren, dus let even op wanneer je aan de beurt bent.
7 maart: van 19.30-20.00 uur de alten, van 20.00-21.00 uur het gehele koor, kwartiertje pauze, van 21.15 tot 21.45 de sopranen.
14 maart: sopranen, hele koor, pauze, mannen.
21maart: mannen, hele koor, pauze, alten.
Kasspekakties
Een aantal leden zal gaan helpen bij de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart.
Ook kunnen we weer bij Rowwen Hèze werken op zaterdag 4 en zondagmiddag 5 juni. Opgeven hiervoor kan bij Truus.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 7 maart 2022

Nieuws 28 februari 2022

Jaarvergadering
Afgelopen maandag hebben we onze jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Deze verliep in het begin heel soepeltjes, maar zodra we het over de financiën en kasspekacties gingen hebben werd er toch zoals gewoonlijk weer veel gediscussieerd. Ook hebben we afscheid genomen van Truus als bestuurslid, Truus nogmaals bedankt voor je inzet al die jaren. Na afloop is de harde kern nog wat gaan drinken om de derde helft weer op te pakken, dat was ook al weer zeer lang geleden.

Weekendje weg
Op de vergadering is er een commissie gevormd die gaan brainstormen of we dit jaar een weekendje, twee dagen of wellicht 1 dag weg gaan met ons koor. We wachten dit af.

Repetitie
Ondanks dat het carnavalsmaandag is hebben we vanavond gewoon repetitie! Er is nog geen concert gepland, maar daar we al weer zo lang niet hebben mogen repeteren zingen we gewoon vandaag.
Repetities in maart: 7e -14e -21e en de 28e vanaf 19.30 uur in de Wingerd.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 28 februari 2022

Nieuws 21 Februari 2022

JAARVERGADERING
Afgelopen maandag hebben we de tweede jaarvergadering binnen een half jaar gehouden. Dit was de jaarvergadering over 2021. Wat de jaarvergaderingen betreft zijn we weer bij. Omdat carnaval op een laag pitje staat hebben we besloten om a.s. maandag gewoon te repeteren, in één zaal in de Wingerd en weer lekker dicht bij elkaar. Dus, mis het niet. We gaan dan verder met nieuw repertoire: the hanging tree en fix you krijgen al een beetje kleur op de wangen dankzij de fijne repetities van afgelopen weken. Door de versoepelingen kunnen we ook weer genieten van de derde helft. Kortom alleen maar goed nieuws.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 21 Februari 2022

Nieuws 20 december 2021

Dit is na 30 jaar het allerlaatste verenigingsnieuws wat Sezako in ’t klökske zal plaatsten. Heel erg jammer dat dit volgend jaar niet meer kan. Drukkerij Engelen, Anneleen, heel erg bedankt voor de prettige samenwerking.
Ons jubileumjaar is niet helemaal geworden wat we ervan verwacht hadden, maar hopelijk komt dit volgend jaar allemaal goed.
Ook zullen er voorlopig nog geen repetities plaats vinden helaas, wanneer deze weer gaan beginnen horen jullie dit via de mail of app.
Alle leden, familieleden, klökskelezers en onze andere fans, allemaal heel gezellige feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. WE LATEN WEER VAN ONS HOREN!

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nieuws 20 december 2021