Onze gasten

Henk Deters
Artiest, zanger en muzikant Henk Deters uit Ysselsteyn houdt zich bezig met  verschillende facetten van entertainment. Zijn creatieve roots vinden zijn oorsprong bij de plaatselijke fanfare, toneelvereniging en carnavalsvereniging. In 2010 trok hij de stoute schoenen aan en speelde hij in een geheel eigen geschreven theatervoorstelling. Het gevolg was 3 keer een uitverkochte schouwburgzaal in Venray. De laatste jaren is Henk ook het regisseurs-pad opgegaan. Onder regie van Henk werd o.a. de succesvolle musical “Zonnestraole van Geluk” in de Venrayse schouwburg gespeeld. In november van dit jaar wordt deze musical wegens succes herhaald. Tegenwoordig treedt Henk in verschillende samenstellingen op met eigen liedjes. Liedjes, soms met humor, soms met een serieuze toon, en meestal geschreven in dialect. Voor meer info ga naar www.henkamuseert.nl

Marcel Kuepers & Ria Janssen
Ria volgde de opleiding Solozang en Schoolmuziek aan het conservatorium in Maastricht. Sinds die tijd aan verscheidene opera produkties gewerkt met het LSO en concerten met oa harmonie en fanfares.  Nu meer werkzaam in kleine zalen als solist met liedvertolkingen ….
Marcel is vanaf zijn 8e levensjaar bezig met muziek. Accordeon, orgel en piano. Na de opleiding op het conservatorium in Maastricht werkzaam als muziekdocent in een privépraktijk.  Daarnaast ook actief als koordirigent en begeleider van diverse zangers en instrumentalisten.

Slagwerkgroep Drums & Roses
Slagwerkgroep Drums & Roses is een muziekvereniging uit Lottum en is in 2001 opgericht. Tijdens het optreden van Drums & Roses wordt het publiek meegenomen op een muzikale wereldreis. Van swingende Latijns-Amerikaanse samba’s, indrukwekkende Japanse muziek tot traditionele Afrikaanse nummers. En van klassieke Europese marsen met een komische noot tot moderne Amerikaanse slagwerkmuziek. Drums & Roses speelt het allemaal.
Kijk voor meer informatie over Drums & Roses op www.drums-roses.nl.

DansgroepStream
DansgroepStream is een dansgroep van DanceDepartment-Malden, bestaande uit een groep enthousiaste meiden die een veelzijdig repetoire dansen. Tijdens uw bezoek aan de kunstroute laat Stream een moderne dans zien op muziek van Ludovico Einaudi. Laat u verrassen door een bijzondere choreografie op een bijzondere locatie.

Koos van den Kerkhof
Oktober 2008 verbrak Koos van den Kerkhof een stilte van negentien jaar met de publicatie van een nieuwe gedichtenbundel (zijn vijfde) bij uitgeverij In de Knipscheer te Haarlem. Titel: Oud zink. Hij publiceert over schrijven in Schrijven Magazine en biografische portretten in het jaartijdschrift Buun. Zijn poëzie las hij voor op The Maastricht International Poetry Nights en hij gaf schrijfworkshops op de Nederlandse Schrijfdag. Van den Kerkhof is gediplomeerd Vakdocent Schrijven
Maar Koos is vooral op de eerste plaats dichter.

Na de wandeltocht is het prettig afsluiten met de band MOM en een pilsje op ’t Rouweelse veld’.

MOM
Inmiddels bestaat dit Venraayse muziekgezelschap al meer dan 10 jaar. De naam is nog steeds actueel: iedere maandag avond repeteren en nog steeds met veel plezier.
De line up van MOM: Coen Claessens: leadzang – Hans Schambergen: zang/ gitaar – Dolf Verbeek: zang/ bas – Bert Janssen: zang/ toetsen – Hans Loeffen: gitaar – Marcel Spoler: slagwerk.
Wat repertoire betreft zijn er de afgelopen jaren wel enige veranderingen doorgevoerd. Aanvankelijk starte MOM met redelijk eenvoudige en makkelijk in het gehoorliggende popsongs. Inmiddels staan er ook een paar jazz en swingende songs op het programma. Naast enkele recente popsongs brengt MOM diverse nederlandstalige nummers en werk uit de 80’er en 90’er  jaren ten gehore.