ROB JACOBS

Voor Rob Jacobs (1989) onze dirigent sinds april 2017 en afkomstig uit Wellerlooi, afgestudeerd aan het Conservatorium te Maastricht, is muziek zijn hele leven, elke dag, iedere week  is hij bezig met muziek. Hij zegt het zelf dat hij de mooiste baan heeft die er maar bestaat.
Met ons koor SEZAKO is hij aan een project begonnen waarbij samengewerkt wordt met DJ en danceproducer Ron van den Beuken.
Zoiets doe je niet standaard als musicus, ook al heeft hij zich aan het Conservatorium in Tilburg verder bekwaamd in hafabra-directie, trompet en klassiek gitaar, en is hij van vele markten thuis. Bovendien volgde hij workshops strijkorkest en lichte muziek. Rob heeft ervaring met koren, harmonieën en jeugdorkesten en begeleidt momenteel enkele koren en orkesten in zuidoost Brabant en Limburg.
“Projectmatig moet je zoiets vernieuwend als “Sampled Voices” goed opzetten waarbij veel creatieve zaken samen gaan en de lijnen goed op dezelfde track moeten zitten.”
Het koor heeft hij goed voorbereid om in de studio opnames te maken, dat was nogal een nieuwe uitdaging voor de zangers en zangeressen. Ze moesten werken met headsets op en zingen in een microfoon. Voor hun was dat een nieuwe uitdaging waar ze uit hun comfortzone werden gehaald en het zingen op een totaal andere manier ervaarden.
Het hele project is vernieuwend om dat er nog nooit een hechte samenwerking is geweest met een dj producer uit de dancescene en een koor die dan op de voorgrond staat. Rob kijkt dan ook erg uit naar het uiteindelijke resultaat!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.