Nieuws 13 oktober

Goed voorbereid gingen we zaterdag naar de Limburgse koordagen in de Oranjerie te Roermond. Nadat we in een kleedlokaal ingezongen hadden, mochten we even het podium verkennen. Met gezonde spanning zongen we daarna een half uur voor jury en publiek. Wat een fijn gevoel om in zo’n grote zaal op zo’n ruim podium te mogen staan! We waren na afloop allemaal tevreden over onze zang en choreografie! Leuk om daarna nog enkele andere koren te bekijken.
Daarna nog een make-over van ons programma door koorregisseur Marijke Meems. Wat een enthousiasme en positiviteit! Ze gaf ons meteen  complimenten over onze kleding. Ook was ze erg te spreken over onze choreografie en uitstraling. We kregen geweldige tips van haar om de volgende keer een nog betere performance neer te kunnen zetten.
Een geweldige afsluiting van een leuke dag. Met een tevreden gevoel ging een deel van de leden we naar huis. Benieuwd naar het juryrapport!
Met een klein groepje bleven we om naar de opvoeringen te luisteren van enkele semi professionele koren. Cantarella Generations 1, 2 en 3 gaven geweldige shows in verschillende leeftijdsgroepen. Wat een stembeheersing en al op zulk een jonge leeftijd. Geweldig! Daarna volgde  een groot volwassen koor, Lingua e Musica dat vooral klankkleuren neerzette, begeleid door piano en viool. Tot slot een koor uit Venlo, dat afgelopen jaar het NKF 2016 had gewonnen, genaamd Quint. Zij brachten  hun muziek bruisend en met grote energie.
De jury had het laatste woord, de Limburgse koren werden in kwaliteit geroemd. Vele koren die niet met de wedstrijd meededen, hadden wel die kwaliteit. Pure, uit Posterholt, kreeg een eervolle vermelding, Jokola uit Brunsum en Davanti uit Aalsmeer kregen de prijzen. Voldaan en een stuk wijzer keerden we huiswaarts, het was een mooie en bijzondere muzikale dag.

 

Annelies en Astrid

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.