Nieuws 17 maart 2016

Omdat onze dirigent jarig was geweest zetten wij maandagavond, toen hij binnenkwam, spontaan ons vierstemmig “Hoog zal hij leven” in. Aangezien de begintonen niet –goed- waren aangegeven klonk dat natuurlijk “niet geweldig” –en dat is licht uitgedrukt-. Echter, na enkele zoekende noten had het koor elkaar in de juiste akkoorden gevonden en konden we het lied correct afsluiten. Nou, als dat geen prestatie was! Het was in elk geval een héle goede oefening in “luisteren naar elkaar” die we tot een goed einde hebben gebracht. Daarna volgde een normale repetitie die we afsloten in een andere opstelling: iedereen in een grote kring en elkaar toe-zingen. Ook dan heb je echt contact met elkaar en luister je heel goed naar wat de anderen zingen. Het klonk dan ook fantastisch! Het was een leuke en leerzame repetitie. Aandachtspunt voor volgende week is nog steeds en alwéér de tekst van “La Serenata”. Misschien moeten we hem gaan instuderen zoals wij vroeger als kind een versje van buiten moesten leren: oefenen, oefenen, oefenen, Tot maandag, 19.50 uur in de Gaper.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.